Maatschappelijk Verantwoord Wassen (MVW)

Bij u thuis.

Duurzaam en een beter milieu bij u thuis?

Simpelweg ook uw bijdrage leveren? Let dan op de onderstaande punten:

 • Bij de aanschaf van een (nieuwe) wasmachine kunt u erop letten dat deze is voorzien van minimaal een A- label of hoger, AA- en AAA- label/ Ecotech- label.
 • Bij de aanschaf van een droogtrommel kunt u erop letten dat deze is voorzien van minimaal een B- of A- label.
 • Nog beter is om minder vaak uw droogtrommel te gebruiken. Laat uw kleding op een droogrek drogen. Doet dit niet alleen bij mooi weer buiten, maar indien u daar plaats voor heeft ook eens wat vaker binnen.
 • Hergebruik uw condenswater. U kunt het condenswater uit de droogtrommel onder andere gebruiken voor uw volgende wasbeurt en/ of uw strijkijzer.
 • Was kouder en verbruik minder energie. Was op een lage temperatuur, wasmiddelen van tegenwoordig werken al actief op 30°C en 40°C.
 • Juiste dosis en géén verspilling. Gebruik niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel. Schuim in de wasmachine, is te veel wasmiddel.

Samen met Clean Shirt Service.

Doet u mee voor een beter milieu en een betere toekomst?
A
ls wasserij en stomerij service gaan wij een stapje verder met MVW en MVO.
Dit willen wij graag met u samen doen en kan u ook nog eens een korting opleveren.

 • Facturen digitaal in plaats van op papier.
  Wij hebben de voorkeur om onze facturen digitaal te versturen, hiervoor zullen wij bij het plaatsen van een order vragen naar uw e-mail adres.
 • Minder verbruik en afval van plasticfolie.
  Artikelen zullen vaker verpakt worden in bundels of zonder plasticfolie.
 • Hergebruik van kledinghangers.
  We gaan onze kledinghangers vaker hergebruiken en willen u daarin stimuleren. Levert u onze hanger retour in, dan kunnen wij deze weer gebruiken.

 

Clean Shirt Service en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. (MVO)

Ook bij Clean Shirt Service staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Als bedrijf en als ondernemers vinden wij het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Met onze wasserij en stomerij service proberen we de optimale balans te vinden tussen onze bedrijfsactiviteiten, MVO- activiteiten en de wensen van onze klanten. Hierbij letten we op alle drie de pijlers van duurzaamheid: Mens (People), Milieu (Planet) en Maatschappij (Profit).

Mens

Goed werkgeverschap is voor Clean Shirt Service belangrijk. Wij waarborgen dan ook een gezonde, veilige en prettige werkplek binnen ons bedrijf. Onze medewerkers hebben ook de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling door middel van coaching en netwerken. Daarnaast stimuleren wij onze klanten en partners om maatschappelijke betrokken te zijn.

Milieu

Binnen ons bedrijf Clean Shirt Service passen wij een milieuverantwoorde en efficiënte bedrijfsvoering toe. We gaan dan ook als wasserij en stomerij service bewust om met en het reduceren van onze impact op het milieu en gaan verantwoord om met energie en papier verbruik. Wij hebben dan ook een tal van energiebesparende maatregelen getroffen in het productie- en verwerkingsproces en hebben een uitstekend en duurzaam was- en droogproces. Daarnaast voeren wij een duurzaam inkoop beleid, waar wij de voorkeur hebben voor bedrijven die ook binnen het kader van MVO passen en dit stimuleren.
Een concreet voorbeeld is dat wij in samenwerking met een partner een milieuvriendelijk watersysteem toepassen, waarbij we regenwater voor de apparatuur en het sanitair gebruiken. Tevens vangen wij het condenswater van onze drogers op en hergebruiken wij deze voor onze apparatuur. Wij maken waar mogelijk gebruik van biologische afbreekbare wasmiddelen en we zijn in bezit van apparatuur met een AAA- en Ecotech- label.

Maatschappij

Door middel van het actief deelnemen aan vrijwilligerswerk leveren wij onze bijdrage aan de maatschappij. Wat betreft Social return on investment, voeren wij opdrachten uit tegen een gereduceerd tarief bij maatschappelijke betrokken organisaties. Daarnaast stimuleren en ondersteunen wij ook maatschappelijke organisatie door middel van een donatie of sponsoring, zo zamelen wij al jaren gebruikte cartridges, toners en inktpatronen in voor stichting KIKA. De inzameldoos kunt u vinden bij onze servicebalie.